Fenyőmag

Világos színű
Salátákba, szószokhoz
Édeskés íz
Orosz, magas minőségű

Különlegesség
Glutén mentes
Salátához

Kategóriák: , , Címkék: ,

Leírás

Miért jó a fenyőmag?

A fenyőmag egyre népszerűbb konyhai hozzávaló itthon. A legelterjedtebb változatai az európai valamint az ázsiai mandulafenyő mag. A nálunk kapható Oroszországból érkező típus a kínai típusnál édeskésebb ízű, világosabb színű és semmiféle kellemetlen utóíze nem érezhető.

Hasonlóan krémszínű a napraforgó magjához, viszont kicsit duzzadtabb annál. Formája leginkább egy vízcsepphez hasonlít. Már egyetlen szem fenyőmag is rengeteg értékes vitamint és telítetlen zsírsavat rejt magában. Rendszeres fogyasztásával csökkenthetjük a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását, valamint kezelhetjük a magas vérnyomást.

A fenyőmagban lévő „cholecystokinin” nevű hormon, amely a zsírsavban található, serkenti a fogyást, egyúttal jóllakottság érzését is kelti. A bőrre és a hajra is jótékony hatással van a mag, a benne található antioxidánsoknak és E-vitaminnak köszönhetően. Általában salátákba keverve fogyasztják, ám a kísérletező szelleműek más megoldást is kipróbálhatnak. Jótékony hatásáról itt olvashatsz bővebben.

További információk

Összetevők

Fenyőmag

Allergének

Nyomokban földimogyorót, szezámmagot és dióféléket tartalmazhat.

Származási hely

Oroszország

Tápérték információ

Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 637 Kcal / 2816 Kj
Zsír: 68,4 g
Amelyből telített zsírsavak: 4,9 g
Szénhidrát: 13,1 g
Amelyből cukrok: 3,6 g
Rost: 3,7 g
Fehérje 13,7 g
Só: 0 g

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Fenyőmag” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..