Meggy – Liofilizált

Valódi, friss meggy íz
Magas A-vitamin tartalom
Antioxidánsokban gazdag
Habos, ropogós állag
Hozzáadott anyagoktól mentes

Cukormentes
Tartósítószer mentes
Glutén mentes

Leírás

Miért jó a liofilizált meggy?

A liofilizált meggy valódi gyümölcsből készül. A liofilizálás során a meggyet fagyasztva szárítják, ennek köszönhetően megmarad fanyarkás, friss íze, és a benne lévő ásványi anyagok, és vitaminok. A meggyet sok helyen „savanyú cseresznyeként” emlegetik fanyar íze miatt. Ám ez a friss íz kitűnően ellensúlyozza a sütemények édességét. A meggy A-vitamin tartalma 9-10x magasabb, mint a cseresznyéé, továbbá rengeteg B-vitamin, káliumot, kálciumot, magnéziumot és vasat tartalmaz. Ahogy más bogyós gyümölcsök, a meggy is bővelkedik flavonoidokban, amelyek segítik a szervezetben lévő szabadgyökök megkötését. A meggy rendszeres fogyasztása javítja a vérkeringést, valamint az alacsony és magas vérnyomás kezelésére is kiváló.

A liofilizálásról

A szárítva fagyasztás, más néven liofilizálás egy olyan eljárás, melyben először megfagyasztják a gyümölcsöt, majd vákum előidézésével kiszakítják a vízmolekulákat a jégkristályokból. A fagyasztva szárítás érintetlenül hagyja a meggyben megtalálható vitaminokat és tápanyagokat, így az megőrzi a gyümölcs eredeti hatásait. Ugyanakkor érdemes odafigyelni a szállításra és a csomagolásra, mert a liofilizálás miatt a termék a nedvességre és a párára igen érzékennyé válik. A csomagolás légmentesen történő visszazárása kiemelten fontos feladat fogyasztás után!

További információk

Összetevők

Meggy

Származási hely

Németország

Allergének

Nyomokban földimogyorót, szezámmagot és dióféléket tartalmazhat.

Tápanyag információ

Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 346 Kcal / 1450 Kj
Zsír: 3,2 g
Amelyből telített zsírsavak: 0,7 g
Szénhidrát: 63,1 g
Amelyből cukrok: 63,1 g
Rost: 6,6 g
Fehérje 5,7 g
Só: 0 g

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Meggy – Liofilizált” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..