/, Magvak, Nuts & Berries/Pisztácia – sós, pörkölt

Pisztácia – sós, pörkölt

A rágcsálnivalók koronázatlan királya
Abbahagyhatatlan nassolnivaló
Akár süteményekhez is

Különlegesség
Glutén mentes

Kategóriák: , ,

Leírás

Van olyan, aki nem szereti a pisztáciát?

Szerintünk nincs! Ezt a magfélét már évezredek óta fogyasztják, először Ázsiában, annak is a nyugati részén termesztették. Sok magtársához hasonlóan a pisztácia is magas zsírtartalommal rendelkezik, de ezen zsírok nagy része egyszeresen telítetlen zsírsav, így segít megelőzni a szívinfarktust és a koszorúér megbetegedéseket.

Jótékony hatásai:

-Ugyan csekélynek tűnik, de a tény, hogy 10%-kal csökkenti a stressz okozta magas vérnyomást, hatalmas fegyvertény.
-Hatalmas antioxidáns tartalommal rendelkezik, amik megelőzik a sejtek károsodását.

A héjas pisztáciát azoknak ajánljuk, akik szeretik a pörkölt, sós ízvilágot – illetve szeretnek egy kicsit matatni a rágcsálnivalóval, mielőtt megehetik. Amennyiben kényelmesebb fogyasztásra vágysz, ajánljuk figyelmedbe a hántolt verziót, amit ITT találhatsz meg.

Egy érdekes infó a pisztáciáról:

Ültetése magokról történik, körülbelül 2 centiméter mély, jó vízelvezetésű földbe kell ültetni. Folyamatos melegre, napsütésre van szüksége a csírázáshoz. Kis mértékben van szüksége vízre ebben a szakaszban, ugyanis a túl nagy nedvesség következtében a mag könnyen rothadásnak indul. Csírázás után enyhén kell nedvesen tartani a földjét.

További információk

Összetevők

Pisztácia, napraforgóolaj, só

Allergének

Diófélék. Nyomokban földimogyorót és szezámmagot tartalmazhat.

Származási hely

Irán

Átlagos tápérték

Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 567 Kcal / 2374 Kj
Zsír: 44,8 g
Amelyből telített zsírsavak: 5,46 g
Szénhidrát: 29,38 g
Amelyből cukrok: 7,74 g
Rost: 9,9 g
Fehérje: 20,95 g
Só: 0,9 g

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Pisztácia – sós, pörkölt” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..