Frissítő nyári tekercs recept, mogyorószósszal

Ha valami különlegeset szeretnél enni, vagy csak lenyűgöznéd a vendégeidet gasztronómiai tudásoddal, akkor ezt a receptet neked találtuk ki! Készítsd el velünk az ázsiai konyha egyik legfrissítőbb ételét és mártogasd szuper selymes állagú mogyoróvajból készült szószba!

Nyári tekercs mogyorószósszal

Hozzávalók 6 darab tekercshez:

fél csirkemell filé
50g vékony rizstészta
6 db rizslap
1 db sárgarépa
fél kígyóuborka
salátakeverék/jégsaláta
friss mentalevél

Hozzávalók a mogyoró szószhoz:

3 evőkanál Extra Smooth mogyoróvaj
1 dl kókusztej
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál méz
fél lime leve
csili

Tavaszi tekercs mogyorószósszal

Elkészítés:

  1. A csirkemellet egészben pároljuk meg és ha elkészült, hagyjuk kihűlni, majd villával szedjük szálakra. 
  2. Áztassuk be a rizstésztát forró vízbe és lefedve, 10 perc alatt hagyjuk megpuhulni, utána pedig szűrjük le. 
  3. Készítsük elő a zöldségeket! Vágjuk tetszőleges méretű csíkokra késsel, vagy szeletelővel a répát és az uborkát, szeleteljük fel a salátát. 
  4. Tépjünk le tekercsenként kettő darab mentalevelet. 
  5. Egy edénybe tegyünk meleg vizet és készítsünk magunk elé egy nagy tányért, vagy deszkát. 
  6. A vízbe mártsuk bele a rizslapot, forgassuk át alaposan, amíg mindenhol áttetsző nem lesz a lap. 
  7. Helyezzük a deszkára és halmozzunk rá sorban az előkészített csirkehúsból, zöldségekből, rizstésztából és zöldfűszerből. 
  8. Csomagoljuk be a tekercset, ehhez kétoldalt hajtsuk fel, majd tekerjük magunk felé szorosan az összetevőkkel a rizslapot. 
  9. Elkészültek a tekercsek, most jöhet a mártogatós! 
  10. A mogyorószószhoz egy tálban keverjük össze habverővel a földimogyoróvajat a kókusztejjel, az arányokat a kívánt állag szerint variálhatjuk, illetve dolgozhatunk turmixgéppel is.
  11. Adjuk hozzá a többi ízesítő anyagot. 
  12. A nyári tekercseket már márthatjuk is a szószba: jó étvágyat!