Gluténmentes paradicsomos-bazsalikomos tészta recept

A gluténérzékenyeknek elég nehéz a dolga, ha finom tésztaételt szeretnének enni, ami egész egyszerűen abból fakad, hogy nehéz pótolni a búzalisztet. Nem olyan az íze, nem olyan az állaga, nehéz vele dolgozni, egyszerűen nem az igazi… ismerős? Nekünk igen, ezért esett a választásunk az olasz Pasta Natura gluténmentes, különleges tésztáira, amiket garantáltan imádni fogsz! Ahogy ezt az egyszerű, mégis nagyszerű receptet is! ;)

Gluténmentes paradicsomos-bazsalikomos tészta recept


Hozzávalók két főre:

2 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
10-15 szem koktélparadicsom
3dl passata
Egy csokor friss bazsalikom
Parmezán ízlés szerint

250g gluténmentes tészta (mi Bambusztészta - Maccheroni-ból készítettük, de bármelyik, a webáruházunkban kapható tésztát választhatod hozzá!)

Paradicsomos-bazsalikomos penne tészta

Elkészítés:

  1. Egy nagy edényben tegyünk fel vizet főni. Amikor felforrt, adjunk hozzá sót ízlés szerint, és tegyük bele a tésztát. Néha keverjük meg, és főzzük a főzési idő végéig, körülbelül 9-10 percig. 
  2. Közben felhevített olajon pirítsuk meg az apróra vágott fokhagymát, majd adjuk hozzá a felszeletelt koktélparadicsomot és hagyjuk kis ideig sülni.  
  3. Adjuk hozzá a passata-t és a felaprított bazsalikomot, sózzuk, és pár perc alatt főzzük össze. 
  4. Reszeljünk a szószba parmezán sajtot és szedjük bele a leszűrt, megfőtt tésztát. 
  5. Forgassuk össze alaposan a szószt és a tésztát.
  6. Tálaljuk reszelt parmezánnal és bazsalikommal. Jó étvágyat! :)