Gluténmentes spenótos-tejszínes, szarvasgombás tészta recept

A világ legnehezebb kérdései: 
Mit főzzek ma? Mit kérsz vacsorára? Ma mit együnk? 
És a világ legfájdalmasabb válaszai:
Most nincs hozzá kedvem. Azt múltkor ettünk. Nagyon sokáig tart megcsinálni.

Most pedig képzeld el, hogy gluténérzékeny vagy, és ezek a kérdések, válaszok kétszer annyira nehezek és fájdalmasak! Persze a Pasta Natura gluténmentes, különleges tésztáival egy kicsit egyszerűbb a történet. Egy ízletes, finom tésztaételt pillanatok alatt elkészíthetsz, és gluténérzékenyként sem kell attól félned, hogy a tészta már megint fűrészpor ízű lesz. Az pedig, hogy ezt a már sokszor kipróbált ételt most szarvasgombás tésztából fogod elkészíteni, felteszi a pontot az i-re! Íme a recept:

Gluténmentes szarvasgombás tészta

Hozzávalók két főre:

2 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
250g csiperkegomba
2dl tejszín
2 nagy marék bébispenót
Só, fehérbors
250g gluténmentes szarvasgombás casarecce tészta (Nem szereted a szarvasgombát? Válassz 29 másik gluténmentes tésztánk közül!)
Parmezán a tálaláshoz

Gluténmentes spenótos-tejszínes tészta

Elkészítés:

  1. Egy nagy edényben tegyünk fel vizet főni
  2. Ha felforrt, adjunk hozzá sót és tegyük bele a gluténmentes, szarvasgombás tésztát. Néha keverjük meg, és főzzük a főzési idő végéig, azaz körülbelül 9-10 percig.
  3. Közben felhevített olajon pirítsuk meg az apróra vágott fokhagymát, majd adjuk hozzá a felszeletelt gombát és pirítsuk tovább.
  4. Adjuk hozzá a bébispenótot, majd amikor összeesett a spenót, öntsük rá a tejszínt.
  5. Sózzuk, borsozzuk és pár perc alatt főzzük össze a szószt.
  6. Szedjük bele a megfőtt tésztát és forgassuk össze alaposan a szósszal.
  7. Tálaljuk parmezán forgáccsal.
  8. Jó étvágyat! :)