Krémes, olvadós mogyoróvajas lávasüti recept

Ennek te sem fogsz tudni ellenállni! Nagyon csokis, nagyon izgalmas: az első kanálnál kicsorduló forró, lágy mogyoróvaj látványától pedig úgy fogod érezni magad, mintha egy elegáns étteremben desszerteznél. Lássuk, hogy tudod elkészíteni!

Hozzávalók 2 darab szufléformához:

1 evőkanál liszt
25g vaj
1 evőkanál cukor
90g étcsokoládé
2db tojás
vanília aroma
egy csipet só
2 púpos Smooth mogyoróvaj
vaj és kakaópor a formákhoz
Földimogyoró apríték a díszítéshez

Mogyoróvajas lávasüti recept

Hozzávalók 2 darab szufléformához:

  1. Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra. 
  2. Mikrohullámú sütőben, vagy vízgőz felett olvasszuk össze az étcsokit és a vajat. 
  3. Egy edényben habosítsuk fel a tojásokat a cukorral, vaníliával, sóval. 
  4. A csokis keveréket hagyjuk kicsit hűlni, majd adjuk a kihabosított tojáshoz és alaposan keverjük össze. 
  5. Végül adjuk hozzá a lisztet a masszához és keverjük homogénre. 
  6. A formákat kenjük ki vajjal és oszlassunk el egy kevés kakaóport az edénykék felületén, így könnyen ki tudjuk majd borítani sütés után a lávasütiket. Töltsük félig a csokis masszával a formákat, majd kanalazzunk a massza közepébe egy-egy teáskanál mogyoróvajat, ezután pedig töltsük fel a formákat a maradék keverékkel. 
  7. Süssük készre kb. 12 perc alatt a sütiket, de minden sütő más, így ki kell tapasztalni, hogy pontosan mennyi idő kell ahhoz, hogy folyós maradjon a közepe. 
  8. Amikor kisült, hagyjuk pár percig állni, majd borítsuk kistányérra a kész mogyoróvajas lávasütiket, és díszítsük földimogyoró aprítékkal.
  9. Jó étvágyat! 🥜🧈🧁😊