Különleges mogyoróvajas, datolyás süti recepet

Íme egy igazán gyorsan elkészíthető és finom energiabomba: ezt tuti imádni fogod! 🥰 A földimogyoróvaj számtalan módon felhasználható, jellemzően mi önmagában kanalazzuk, vagy kenyérre kenjük, sütiket, kekszeket, vagy akár energiagolyókat is készíthetünk a felhasználásával. 🍪📝 Külön jó hír, hogy liszt, illetve hozzáadott cukor nélkül készíthető el. Nézzük hát, hogyan is készül el a mogyoróvajas, datolyás süti! 🥜

Hozzávalók:
500 g datolyapaszta
165 g Smooth mogyoróvaj 
30 g kakaópor
90 g étcsoki olvasztva
50 g kókuszolaj olvasztva
100 g aprított mandula
150 ml langyos víz

1: helyezd a datolyapasztát, a mogyoróvajat, és az apró darabokra vágott mandulát egy tálba.

2: olvaszd fel az étcsokit a kókusz olajjal együtt egy mikrohullámú sütőben, és ezután óvatosan keverd hozzá a kakaóport.

3: ha ezzel is megvagy, akkor egyesítsd a két masszát és keverd homogénre a hozzáadott langyos vízzel.

4: végül 25x20 cm-es sütőpapírral kibélelt tepsibe egyenletesen simítsd el a kapott masszát és egy 180 °C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt süsd készre. Szeleteles előtt várd meg amíg teljesen kihűl!

5: ízlés szerint csorgass rá mogyoróvajat és szórd meg apró darabokra vágott mandulával!

+1: hagyj belőle másnak is! 😋