Mogyoróvajas pohárkrém recept

Te is ismersz olyanokat, akik szerint a mogyoróvajból csak mogyoróvajas szendvicset lehet készíteni… és azt se igazán szeretik? Akkor nyűgözd le őket és bizonyítsd be ezzel a recepttel, hogy milyen sokoldalú is ez a krém: erre az ízélményre garantáltan örömkönnyeket hullajtva fognak visszagondolni! ;)

Hozzávalók a habhoz (4 kisebb pohár megtöltéséhez):
250g mascarpone
3 nagy evőkanál Nuts & Berries mogyoróvaj
200ml habtejszín
3 evőkanál porcukor
vaníliakivonat

Hozzávalók a házi karamellszószhoz:
130g cukor
3 evőkanál víz
75ml habtejszín

Hozzávalók az összeállításhoz:
150g keksz
2 marék aprított pörkölt földimogyoró

Mogyoróvajas pohárkrém
Elkészítés:

  1. Elsőként készítsük el a karamellszósz: a cukrot a vízzel tegyük fel közepes lángon melegedni, ne kevergessük, csak várjunk, amíg szép karamellszínű nem lesz.
  2. Adjuk hozzá a vajat és a tejszínt, sózzuk és olvasszuk össze az egészet.
  3. Tegyük félre és hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. Habosítsuk ki a mascarponét a porcukorral, mogyoróvajjal és a vaníliával.
  5. Adjuk hozzá a hideg habtejszínt és keverjük stabil habbá az egészet.
  6. Kezdhetjük is a poharakba rétegzést!
  7. Először törjünk néhány kekszet a poharak aljára, ezután jöhet a mogyoróvajas hab, ezt legegyszerűbb habzsákból kinyomva a keksz tetejére halmozni.
  8. Erre jöhet egy adag a karamellszószból és egy kis mogyorószórás.
  9. Ezt ismételjük addig, amíg meg nem telik a pohár.
  10. A tetejét habbal és mogyorószórással zárjuk.
  11. Jó étvágyat! :)