Te is ismersz olyanokat, akik szerint a mogyoróvajból csak mogyoróvajas szendvicset lehet készíteni… és azt se igazán szeretik? Akkor nyűgözd le őket és bizonyítsd be ezzel a recepttel, hogy milyen sokoldalú is ez a krém: erre az ízélményre garantáltan örömkönnyeket hullajtva fognak visszagondolni! ;)
Hozzávalók a habhoz (4 kisebb pohár megtöltéséhez): 250g mascarpone 3 nagy evőkanál Nuts & Berries mogyoróvaj 200ml habtejszín 3 evőkanál porcukor vaníliakivonat
Hozzávalók a házi karamellszószhoz: 130g cukor 3 evőkanál víz 75ml habtejszín
Elsőként készítsük el a karamellszósz: a cukrot a vízzel tegyük fel közepes lángon melegedni, ne kevergessük, csak várjunk, amíg szép karamellszínű nem lesz.
Adjuk hozzá a vajat és a tejszínt, sózzuk és olvasszuk össze az egészet.
Tegyük félre és hagyjuk teljesen kihűlni.
Habosítsuk ki a mascarponét a porcukorral, mogyoróvajjal és a vaníliával.
Adjuk hozzá a hideg habtejszínt és keverjük stabil habbá az egészet.
Kezdhetjük is a poharakba rétegzést!
Először törjünk néhány kekszet a poharak aljára, ezután jöhet a mogyoróvajas hab, ezt legegyszerűbb habzsákból kinyomva a keksz tetejére halmozni.
Erre jöhet egy adag a karamellszószból és egy kis mogyorószórás.
Ezt ismételjük addig, amíg meg nem telik a pohár.
A tetejét habbal és mogyorószórással zárjuk.
Jó étvágyat! :)
Mogyoróvajas pohárkrém recept
5.0 csillag 1 értékelés alapján
Kategória
Desszert
Adag
4 kisebb adag
Te is ismersz olyanokat, akik szerint a mogyoróvajból csak mogyoróvajas szendvicset lehet készíteni… és azt se igazán szeretik? Akkor nyűgözd le őket és bizonyítsd be ezzel a recepttel, hogy milyen sokoldalú is ez a krém: erre az ízélményre garantáltan örömkönnyeket hullajtva fognak visszagondolni! ;)
Elsőként készítsük el a karamellszósz: a cukrot a vízzel tegyük fel közepes lángon melegedni, ne kevergessük, csak várjunk, amíg szép karamellszínű nem lesz.
Elsőként készítsük el a karamellszósz: a cukrot a vízzel tegyük fel közepes lángon melegedni, ne kevergessük, csak várjunk, amíg szép karamellszínű nem lesz.
Adjuk hozzá a vajat és a tejszínt, sózzuk és olvasszuk össze az egészet.
Tegyük félre és hagyjuk teljesen kihűlni.
Habosítsuk ki a mascarponét a porcukorral, mogyoróvajjal és a vaníliával.
Adjuk hozzá a hideg habtejszínt és keverjük stabil habbá az egészet.
Kezdhetjük is a poharakba rétegzést!
Először törjünk néhány kekszet a poharak aljára, ezután jöhet a mogyoróvajas hab, ezt legegyszerűbb habzsákból kinyomva a keksz tetejére halmozni.
Erre jöhet egy adag a karamellszószból és egy kis mogyorószórás.