Omlós mogyoróvajas keksz recept

A változatosság kedvéért most egy olyan mogyoróvajas receptet mutatunk nektek, amit tényleg pillanatok alatt lehet elkészíteni, és akár napokig is eszegetheted: bár amilyen finom és omlós lesz, lehet, hogy egyszerre betolod az összeset! :)

Hozzávalók kb. 12-15 darab kekszhez:

225g liszt
100g vaj
120g Nuts & Berries Smooth mogyoróvaj
60g cukor
90g barnacukor
1 db tojás
0,5 tk. szódabikarbóna
vanília aroma
egy csipet só

Mogyoróvajas keksz
Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
  2. Egy nagy edényben habosítsuk fel a mogyoróvajat, a vajat és a cukrokat.
  3. Adjuk hozzá a tojást és a vaníliát, majd alaposan keverjük össze.
  4. A nedves összetevőkhöz most adjuk hozzá a szárazakat: lisztet, szódabikarbónát és sót, és készítsünk egy egynemű masszát.
  5. Formázzunk diónyi méretű golyókat a tésztából és helyezzük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.
  6. Készítsük el a keksz mintázatát, villával nyomjuk le a golyót két irányból.
  7. Süssük készre 10-15 perc alatt a kekszeket.
  8. Jó étvágyat!