Rettenetesen mókás halloweeni finomság!

Hátborzongató, hogy mennyi kreativitást ki tud hozni belőlünk a Halloween! Igaz, hogy ilyenkor minden az édességekről, cukorkákról és csokikról szól, de miért ne csempészhetnénk egy kis egészséget is a receptünkbe? Készítsétek el együtt ezeket a mókás almaszörnyeket és versenyezzetek, hogy kié lesz egyedibb. Olvasd végig a cikket, ugyanis többféle verziót is mutatunk!

Hozzávalók:
3 zöld alma
3 evőkanál Nuts & Berries Smooth földimogyoróvaj
1 evőkanál napraforgómag
10 db. mályvacukor
1 tábla étcsokoládé, vagy 1 evőkanál csokoládé pasztilla

Elkészítés:

  1. Negyedeld fel, majd magozd ki az almákat.
  2. Kend meg közepes vastagsággal az almák belső felét (vagyis a szörny száját) mogyoróvajjal.
  3. A szájak szélén található mogyoróvajba nyomkodj szezámmagokat.
  4. Fogpiszkálóval, vagy ha teljesen biztonságossá szeretnéd tenni, akkor egy kis mogyoróvajjal rögzítsd a mályvacukor szemeket az almák felső részén.
  5. Olvassz egy kis étcsokoládét, és pöttyözd be vele a mályvacukor-szemek közepét az extra élethűség kedvéért (de használhatsz csokoládé pasztillát is).
  6. Jó étvágyat! 🎃

Epres-nyelves verzió:

Zöld alma szörnyecske Halloween-ra

Extra hozzávalók:
Néhány liofilizált földieper szelet

Elkészítés:
Mindent csinálj ugyanúgy, mint a fenti verzióban, azzal a különbséggel, hogy a mogyoróvaj megkenése után vágd apró szeletekre az epreket, majd egyet-egyet nyomjd a szájak alsó felének közepére, ami a szörnyecske nyelve lesz. 🦇

Egyszemű verzió:
Zöld alma szörnyecske Halloween-ra

Extra hozzávalók:
1 evőkanál földimogyoró

Elkészítés:
A mogyoróvajba ezúttal földimogyorókat illessz, úgy, hogy kitöltse a két almaszelet közötti területet.
A kis küklopsz szörnyecskék egyenként ezúttal csak egy szemet kapjanak! 👻