Szuper krémes kesudió fagyi recept

Ízben gazdag és krémes kesudió fagyi, amit otthon készített kesudió tejből és vajból lehet elkészíteni, így ezzel akár a vegánok is lehűthetik magukat a nyáron! :)

Ez a fagyi - nincsen rá jobb szó - egyszerűen isteni! A kakaóvaj és a kesudió tej párosa szuper krémes állagot kölcsönöz ennek a desszertnek, és minden más vegán fagyinak is.

Krémes, izgalmas a textúrája és a bébi kesudió töret tökéletesen alkalmas arra, hogy megadd neki álmaid ízvilágát. Hogyan hozhatod ki a belőle a maximumot? Mutatjuk!

Kesudió fagyi

Hozzávalók körülbelül 10 adag fagyihoz:

Házi kesudió tej:

150g bébi kesudió töret

270ml víz


Házi kesudió vaj:

450g pirított, enyhén sózott bébi kesudió töret

2 teáskanál kókuszolaj


Kesudió fagylalt:

480ml házi kesudió tej

240ml kókuszkrém

200g cukor

60ml víz

90g + 10g kakaóvaj

55g kókuszolaj

120g kesudió vaj

50g kókuszcukor

1 teáskanál só

Kesudió apríték


Elkészítés:

  1. Ha rendelkezel fagyikészítő géppel, akkor legalább egy nappal előtte tedd a tartályát mélyhűtőbe, hogy hidegen tarthasd a fagyit, miközben készül. Természetesen gép nélkül is tökéletes fagyit fogsz tudni készíteni! :)
  2. Most jön a kesudió tej elkészítése. Tedd a bébi kesudió töretet egy fazékba és önts rá forró vizet, majd hagyd egy órán keresztül ázni. Ezután szűrd le, majd tedd aprítógépbe a kesudiót 270ml víz társaságában és aprítsd össze alaposan. Ezt a tejet nem is kell majd leszűrnöd, teljesen sima állagú lesz. 
  3. Tedd a tejet egy nagy tálba a kókuszkrémmel, majd egy időre tedd félre.
  4. Készítsd el a kesudió vajat: pirítsd aranybarnára a bébi kesudió töretet, majd tedd egy aprítógépbe, és kezdd el aprítani. Eleinte még darabos lesz, de aztán fokozatosan sűrűsödni fog. Ha túlságosan rátapadt az aprító oldalára, akkor állítsd le a gépet, egy kanállal told le az aljára, öntsd hozzá a megolvasztott kókuszolajat, majd aprítsd amíg krémes, sűrű állagot nem kapsz.
  5. Tedd a cukrot és a 60ml vizet egy serpenyőbe, majd közepes lángon kavard addig, amíg a cukor el nem olvad.
  6. Add hozzá a kakaóvajat, a kókuszolajat, a kesudióvajat, a kókuszcukrot és a sót, és dolgozd addig egy habverővel, amíg megfelelően össze nem keveredtek a hozzávalók.
  7. Öntsd egy tálba a keveréket, a kesudió tejet és a kókuszkrémet.
  8. Elő a botturmixszal: keverd össze a tál tartalmát!
  9. Helyezd mélyhűtőbe a fagyit, várj 15-20 percet, és voilá, már fogyaszthatod is a házi készítésű kesudió fagyidat! 
  10. Ha igazán ínyenc vagy, és rendelkezel otthoni fagylaltkészítő géppel, akkor még abba is belehelyezheted, gyártótól függően 25-45 percre.
  11. Extra tipp: ha elkészültél, szórd meg kesudió aprítékkal, földimogyoró aprítékkal, vagy kókuszreszelékkel!

Fogyaszd egészséggel - na és persze mondanunk sem kell, hogy az elkészítéséhez használd a mrkt.hu-n található kesudió aprítékot, vagy bébi kesudió töretet! ;) 

Vegán fagyi