Ízben gazdag és krémes kesudió fagyi, amit otthon készített kesudió tejből és vajból lehet elkészíteni, így ezzel akár a vegánok is lehűthetik magukat a nyáron! :)
Ez a fagyi - nincsen rá jobb szó - egyszerűen isteni! A kakaóvaj és a kesudió tej párosa szuper krémes állagot kölcsönöz ennek a desszertnek, és minden más vegán fagyinak is.
Krémes, izgalmas a textúrája és a bébi kesudió töret tökéletesen alkalmas arra, hogy megadd neki álmaid ízvilágát. Hogyan hozhatod ki a belőle a maximumot? Mutatjuk!

Hozzávalók körülbelül 10 adag fagyihoz:
Házi kesudió tej:
150g bébi kesudió töret
270ml víz
Házi kesudió vaj:
450g pirított, enyhén sózott bébi kesudió töret
2 teáskanál kókuszolaj
Kesudió fagylalt:
480ml házi kesudió tej
240ml kókuszkrém
200g cukor
60ml víz
90g + 10g kakaóvaj
55g kókuszolaj
120g kesudió vaj
50g kókuszcukor
1 teáskanál só

Elkészítés:
- Ha rendelkezel fagyikészítő géppel, akkor legalább egy nappal előtte tedd a tartályát mélyhűtőbe, hogy hidegen tarthasd a fagyit, miközben készül. Természetesen gép nélkül is tökéletes fagyit fogsz tudni készíteni! :)
- Most jön a kesudió tej elkészítése. Tedd a bébi kesudió töretet egy fazékba és önts rá forró vizet, majd hagyd egy órán keresztül ázni. Ezután szűrd le, majd tedd aprítógépbe a kesudiót 270ml víz társaságában és aprítsd össze alaposan. Ezt a tejet nem is kell majd leszűrnöd, teljesen sima állagú lesz.
- Tedd a tejet egy nagy tálba a kókuszkrémmel, majd egy időre tedd félre.
- Készítsd el a kesudió vajat: pirítsd aranybarnára a bébi kesudió töretet, majd tedd egy aprítógépbe, és kezdd el aprítani. Eleinte még darabos lesz, de aztán fokozatosan sűrűsödni fog. Ha túlságosan rátapadt az aprító oldalára, akkor állítsd le a gépet, egy kanállal told le az aljára, öntsd hozzá a megolvasztott kókuszolajat, majd aprítsd amíg krémes, sűrű állagot nem kapsz.
- Tedd a cukrot és a 60ml vizet egy serpenyőbe, majd közepes lángon kavard addig, amíg a cukor el nem olvad.
- Add hozzá a kakaóvajat, a kókuszolajat, a kesudióvajat, a kókuszcukrot és a sót, és dolgozd addig egy habverővel, amíg megfelelően össze nem keveredtek a hozzávalók.
- Öntsd egy tálba a keveréket, a kesudió tejet és a kókuszkrémet.
- Elő a botturmixszal: keverd össze a tál tartalmát!
- Helyezd mélyhűtőbe a fagyit, várj 15-20 percet, és voilá, már fogyaszthatod is a házi készítésű kesudió fagyidat!
- Ha igazán ínyenc vagy, és rendelkezel otthoni fagylaltkészítő géppel, akkor még abba is belehelyezheted, gyártótól függően 25-45 percre.
- Extra tipp: ha elkészültél, szórd meg kesudió aprítékkal, földimogyoró aprítékkal, vagy kókuszreszelékkel!
Fogyaszd egészséggel - na és persze mondanunk sem kell, hogy az elkészítéséhez használd a mrkt.hu-n található kesudió aprítékot, vagy bébi kesudió töretet! ;)
