Csak nagyon kevesen vannak, akik nem rajonganak az ázsiai konyha ízeiért - de garantáljuk, hogy ez a recept még őket is meg fogja győzni! A zöldségek, a szaftos, omlós csirke és az isteni kesudió harmóniája mindenkit levesz a lábáról - receptünkkel pofonegyszerű lesz ennek az ételnek az elkészítése!
Hozzávalók 2-3 főre: 2 evőkanál étolaj 30 dkg csirkemell 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2-3 cm gyömbér egyharmad piros kaliforniai paprika 1 közepes méretű sárgarépa egy negyed brokkoli 1 nagy evőkanál Nuts & Berries kesudiókrém 3 marék kesudió 80 ml szójaszósz fél lime leve 1 evőkanál barnacukor 2 teáskanál keményítő, 1 evőkanál vízzel elkeverve A tálaláshoz: friss koriander, mungóbabcsíra, kesudió, lime, főtt rizs
Elkészítés:
Egy wok serpenyőben hevítsük fel az olajat, tegyük bele a felszeletelt vöröshagymát és kissé fonnyasszuk meg.
Mehet hozzá az apróra vágott fokhagyma, majd a gyömbér is.
Amikor a fokhagyma és a gyömbér illata is elért az orrunkig, tegyük a serpenyőbe a csíkokra vágott csirkemellet és pirítsuk le.
Adjuk hozzá a répát, kaliforniai paprikát, brokkolit, kesudiót és keverjük össze.
Öntsük a szójaszószt a serpenyőbe, majd adjuk hozzá a kesudiókrémet és alaposan keverjük át az egészet egy kevés víz hozzáadásával.
Pároljuk az ételt, amíg a csirkemell és a zöldségek is megpuhulnak (kb. 15 percig).
Facsarjuk hozzá a fél lime-ot és ízesítsük egy evőkanál barnacukorral a szószt, majd sűrítsük be a keményítővel.
Csak nagyon kevesen vannak, akik nem rajonganak az ázsiai konyha ízeiért - de garantáljuk, hogy ez a recept még őket is meg fogja győzni! A zöldségek, a szaftos, omlós csirke és az isteni kesudió harmóniája mindenkit levesz a lábáról - receptünkkel pofonegyszerű lesz ennek az ételnek az elkészítése!