Szuper szaftos kesudiós csirke rizzsel!

Csak nagyon kevesen vannak, akik nem rajonganak az ázsiai konyha ízeiért - de garantáljuk, hogy ez a recept még őket is meg fogja győzni! A zöldségek, a szaftos, omlós csirke és az isteni kesudió harmóniája mindenkit levesz a lábáról - receptünkkel pofonegyszerű lesz ennek az ételnek az elkészítése!

Ázsiai kesudiós csirke rizzsel

Hozzávalók 2-3 főre:
2 evőkanál étolaj
30 dkg csirkemell
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2-3 cm gyömbér
egyharmad piros kaliforniai paprika
1 közepes méretű sárgarépa
egy negyed brokkoli
1 nagy evőkanál Nuts & Berries kesudiókrém
3 marék kesudió
80 ml szójaszósz
fél lime leve
1 evőkanál barnacukor
2 teáskanál keményítő, 1 evőkanál vízzel elkeverve
A tálaláshoz: friss koriander, mungóbabcsíra, kesudió, lime, főtt rizs

Elkészítés:

  1. Egy wok serpenyőben hevítsük fel az olajat, tegyük bele a felszeletelt vöröshagymát és kissé fonnyasszuk meg.
  2. Mehet hozzá az apróra vágott fokhagyma, majd a gyömbér is.
  3. Amikor a fokhagyma és a gyömbér illata is elért az orrunkig, tegyük a serpenyőbe a csíkokra vágott csirkemellet és pirítsuk le.
  4. Adjuk hozzá a répát, kaliforniai paprikát, brokkolit, kesudiót és keverjük össze.
  5. Öntsük a szójaszószt a serpenyőbe, majd adjuk hozzá a kesudiókrémet és alaposan keverjük át az egészet egy kevés víz hozzáadásával.
  6. Pároljuk az ételt, amíg a csirkemell és a zöldségek is megpuhulnak (kb. 15 percig).
  7. Facsarjuk hozzá a fél lime-ot és ízesítsük egy evőkanál barnacukorral a szószt, majd sűrítsük be a keményítővel.
  8. Főtt rizzsel, koriander levéllel, lime-al, mungóbab csírával és aprított kesudióval megszórva tálaljuk.
  9. Jó étvágyat!

Ázsiai szaftos csirke és kesudió, rizs