Tényleg csodaital a kombucha?

A mrkt.hu kínálatában 3 különböző ízesítésű kombucha ital kapható, és büszkén állíthatjuk, hogy mindegyiket imádjuk - mert nem csak finomak, de egészségesek is! Válaszd akár a klasszikus, akár a lime-gyömbér, vagy a meggyes-mentás ízesítést, biztos hogy nem fogsz csalódni!

A kombucha valójában egy erjesztett tea, amit már évezredek óta fogyasztanak. Először Kínában, majd Japánban és Oroszországban terjedt el, Európában csak a 20. század elején vált népszerűvé. Napjainkban pedig szerte a világon, évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend jótékony hatásai miatt.

A kombucha készítésénél bizonyos baktériumtörzseket, élesztőt és cukrot adnak fekete, vagy zöld teához, amit utána erjedni hagynak. A baktériumok és az élesztő egy filmréteget képez az erjedés alatt a folyadék felületén. Hasonlóan kell elképzelnünk, mint amikor a tejet joghurttá alakítják, vagyis az erjesztési folyamat segítségével történik a tartósítás.

Kombucha ital

Bár megvannak a hagyományos teához hasonló előnyei, mégis kitűnik közülük. Fontos kiemelni, hogy valójában kevés tudományos bizonyíték áll rendelkezésre, de ennek ellenére is sokan tartják csodaitalnak a kombucha-t. Az összetevőknek és az elkészítési módnak köszönhetően vált népszerűvé, mint egyfajta probiotikum, hiszen sokak szerint segít egyensúlyban tartani a bélflórát, ami az immunrendszerünk vázát képezi.

Mik még azok a tulajdonságok, amik miatt az emberek szívesen fogyasztják a kombucha-t? Sokan hisznek abban, hogy segít a fogyásban, vagy a magas vérnyomás és szívbetegségek megelőzésében, illetve, hogy normalizálja a koleszterint és a vércukorszintet.

Kombucha italok

Remekül hangzik, igaz? Fontos azonban megemlítenünk, hogy akárcsak a vitaminoknál, a kombucha fogyasztását is csak bizonyos időközönként tesszük, tehát mérsékelten javasoljuk, hogy élvezni tudjuk jótékony hatásait.

HOZZÁSZÓLÁS

A kommenteket ellenőrizzük közlés előtt. Köszönjük!


OLDAL TETEJÉHEZ