Tökmag pesztós spagetti recept

A tökmag pesztó egy igen sokoldalú készítmény: használhatod sajtokhoz, húsos ételekhez, szendvicskrémként, vagy pasztaként is: ma egy igazán izgalmas spagettihez fogjuk felhasználni, amit tuti, hogy imádni fogsz! 😄

Hozzávalók 2 főre:

250g spagetti tészta (ha oda kell figyelned az étkezésedre, akkor válaszd olasz gluténmentes tésztáinkat)
4 gerezd fokhagyma
1 nagy evőkanál Nuts & Berries tökmagkrém
1 marék friss bazsalikomlevél
5-10 dkg reszelt parmezán
200g koktélparadicsom
10 dkg lágy kecskesajt

Tökmag pesztós spagetti

Elkészítés:

  1. Tegyünk fel egy nagy edényben vizet főni, majd ha felforrt, akkor sózzuk meg és helyezzük bele a tésztát: főzzük a csomagoláson jelzett ideig!
  2. Amíg a tészta elkészül, következhet a szósz: a pesztót serpenyőben fogjuk összeállítani, az egyes elemeket egyesével tesszük bele, ehhez kezdjünk el melegíteni egy nagy serpenyőt. Tegyük bele a tökmagkrémet és nyomjuk bele fokhagymanyomóval a fokhagymákat.
  3. A tészta főzővizéből adagoljunk folyamatosan vizet a szószunkhoz a megfelelő állag eléréséig.
  4. Adjuk a keverékhez a felaprított bazsalikomot és a lereszelt parmezánt.
  5. Enyhén sózzuk és alaposan melegítsük össze az összetevőket: ezzel a pesztó szószunk el is készült!
  6. Tegyük a felnegyedelt koktélparadicsomokat a tökmag pesztós szószhoz.
  7. Amint a tésztánk megfőtt, szűrjük le és öntsük a szószos serpenyőbe, és forgassuk össze a szósszal.
  8. Végül tegyük rá a kecskesajtot kis darabokban, keverjük össze és tálalhatjuk is: jó étvágyat! 😊🍝