Vegán és gluténmentes amerikai palacsinta receptek

Alapból sincs egyszerű dolga annak, aki vegán, vagy gluténérzékeny, még ha idővel meg is lehet szokni a megváltozott életkörülményeket, sőt, újra teljes életet lehet élni, ha étkezésről van szó. Akkor azonban mindig egy kicsit nehezebb a helyzet, amikor újra és újra nemet kell mondani egy finomságra, például palacsintára. Ilyenkor jön jól egy új mrkt.hu-s recept: főleg, ha egy helyett rögtön kettő jön! Görgess lejjebb, ahol találhatsz egy gluténmentes, illetve egy tej- és tojásmentes amerikai palacsinta receptet is! 🥞

Gluténmentes amerikai palacsinta

Gluténmentes amerikai palacsinta

Hozzávalók:
250g gluténmentes liszt (mi ezeket ajánljuk: zöldbanán liszt, barnaköles liszt, földimandula liszt)
250ml tej
2 tojás
1 csipet só
2ek. cukor
1/2tk. sütőpor
egy kis vaj

A díszítéshez:
juharszirup
gyümölcsök

Elkészítés:

  1. Keverd össze a lisztet, a tejet, a tojásokat, a cukrot és a sót egy megfelelő tálban addig, amíg sűrű, egyenletes krémet nem kapsz. Ezután körülbelül 20 percig pihentesd.
  2. A vajat melegítsd fel egy kisebb méretű tapadásmentes serpenyőben, majd tegyél bele egy merőkanálnyi tésztát és süsd addig mindkét oldalát, amíg aranybarnák nem lesznek. Tedd egy tányérra.
  3. Folytasd addig a palacsinták sütését, amíg el nem fogy a tészta, közben halmozd egymásra őket.
  4. Díszítsd, ízesítsd juharsziruppal és kandírozott, vagy liofilizált gyümölcsökkel.
  5. Jó étvágyat!

Vegán amerikai palacsinta

Gluténmentes amerikai palacsinta

Hozzávalók:
125g liszt
2ek. cukor
1ek. sütőpor
1/2tk. só
240ml mandulatej
1ek. almaecet
1tk. vanília kivonat

A díszítéshez:
juharszirup
szeder

Elkészítés:

  1. Egy közepes méretű tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót.
  2. Egy másik tálban pedig a mandulatejet, az almaecetet és a vaníliát keverd össze.
  3. Öntsd össze a két tál tartalmát, majd keverd addig, amíg sima nem lesz a tészta.
  4. Pihentesd 5 percig a kapott keveréket.
  5. Önts egy merőkanálnyi tésztát egy tapadásmentes serpenyőbe, majd közepes lángon süsd aranybarnára mindkét oldalát.
  6. Tálald melegen, juharsziruppal, és liofilizált szederrel.
  7. Jó étvágyat!