Nincs termék a kosaradban
Kategória
előétel
Adag
6
Elkészítési idő
20 perc
Ha valami különlegeset szeretnél enni, vagy csak lenyűgöznéd a vendégeidet gasztronómiai tudásoddal, akkor ezt a receptet neked találtuk ki! Készítsd el velünk az ázsiai konyha egyik legfrissítőbb ételét és mártogasd szuper selymes állagú mogyoróvajból készült szószba!
fél csirkemell filé
50g vékony rizstészta
1 db sárgarépa
fél kígyóuborka
salátakeverék/jégsaláta
friss mentalevél
3 evőkanál extra smooth mogyoróvaj
1 dl kókusztej
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál méz
fél lime leve
chili
A csirkemellet egészben pároljuk meg és ha elkészült, hagyjuk kihűlni, majd villával szedjük szálakra.
Áztassuk be a rizstésztát forró vízbe és lefedve, 10 perc alatt hagyjuk megpuhulni, utána pedig szűrjük le.
Készítsük elő a zöldségeket! Vágjuk tetszőleges méretű csíkokra késsel, vagy szeletelővel a répát és az uborkát, szeleteljük fel a salátát.
Tépjünk le tekercsenként kettő darab mentalevelet.
Egy edénybe tegyünk meleg vizet és készítsünk magunk elé egy nagy tányért, vagy deszkát.
A vízbe mártsuk bele a rizslapot, forgassuk át alaposan, amíg mindenhol áttetsző nem lesz a lap.
Helyezzük a deszkára és halmozzunk rá sorban az előkészített csirkehúsból, zöldségekből, rizstésztából és zöldfűszerből.
Csomagoljuk be a tekercset, ehhez kétoldalt hajtsuk fel, majd tekerjük magunk felé szorosan az összetevőkkel a rizslapot.
Elkészültek a tekercsek, most jöhet a mártogatós!
A mogyorószószhoz egy tálban keverjük össze habverővel a földimogyoróvajat a kókusztejjel, az arányokat a kívánt állag szerint variálhatjuk, illetve dolgozhatunk turmixgéppel is.
Adjuk hozzá a többi ízesítő anyagot.
A nyári tekercseket már márthatjuk is a szószba: jó étvágyat!
Kérjük jelentkezz be, hogy hozzáadhasd a kívánságlistádhoz