Nincs termék a kosaradban
Kategória
Sütemény
Adag
2
Elkészítési idő
25 perc
Sütési/főzési idő
12 perc
Ennek te sem fogsz tudni ellenállni! Nagyon csokis, nagyon izgalmas: az első kanálnál kicsorduló forró, lágy mogyoróvaj látványától pedig úgy fogod érezni magad, mintha egy elegáns étteremben desszerteznél. Lássuk, hogy tudod elkészíteni!
1 evőkanál liszt
25g vaj
1 evőkanál cukor
90g étcsokoládé
2db tojás
vanília
egy csipet só
2 púpos kanál smooth mogyoróvaj
vaj és kakaópor a formához
földimogyoró apríték a díszítéshez
Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra.
Mikrohullámú sütőben, vagy vízgőz felett olvasszuk össze az étcsokit és a vajat.
Egy edényben habosítsuk fel a tojásokat a cukorral, vaníliával, sóval.
A csokis keveréket hagyjuk kicsit hűlni, majd adjuk a kihabosított tojáshoz és alaposan keverjük össze.
Végül adjuk hozzá a lisztet a masszához és keverjük homogénre.
A formákat kenjük ki vajjal és oszlassunk el egy kevés kakaóport az edénykék felületén, így könnyen ki tudjuk majd borítani sütés után a lávasütiket. Töltsük félig a csokis masszával a formákat, majd kanalazzunk a massza közepébe egy-egy teáskanál mogyoróvajat, ezután pedig töltsük fel a formákat a maradék keverékkel.
Süssük készre kb. 12 perc alatt a sütiket, de minden sütő más, így ki kell tapasztalni, hogy pontosan mennyi idő kell ahhoz, hogy folyós maradjon a közepe.
Amikor kisült, hagyjuk pár percig állni, majd borítsuk kistányérra a kész mogyoróvajas lávasütiket, és díszítsük földimogyoró aprítékkal.
Jó étvágyat! 🥜🧈🧁😊
Kérjük jelentkezz be, hogy hozzáadhasd a kívánságlistádhoz