Az emirátusokból érkező datolya paszta egy különleges, filteres szűrésen esik át, így szinte tökéletesen mentes a magoktól és magtöretektől, illetve az iráni olcsóbb pasztáknál sokkal simább, krémesebb és lágyabb az...
A Wadi Datolya több mint 5000 éve az egyiptomi étrend részese. Szüretelésről ókori egyiptomi képek is születtek. A félig szárított datolya a Wadi völgyből származó természetes fajta, húsos, édes ízvilágú. A...
A Medjoul datolya az arab világban korábban ismeretlen fajta volt, innen kapta a Medjoul, azaz ismeretlen nevet. Napjainkban azonban az egyik legismertebb fajta datolya krémes, húsos állaga, és nagyobb szemmérete...
A datolyamag kávé hazánkban és Európában kevésbé ismert finomság. Elkészítésekor a datolyamagot őrlik, pörkölik és zsírtalanítják, illata és megjelenése könnyedén összekeverhető a hagyományos kávéval, ugyanakkor koffeinmentes és alacsony savtartalmú. Elkészíteni...